Fish & Chips moet expliciete opblaaspoppen uit etalage halen

De politie heeft de etalage van modezaak Fish & Chips laten ontruimen. Er stonden opblaaspoppen in, die in strijd waren met de goede zeden.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Om reclame te maken voor de solden pakte Fish & Chips uit de Kammenstraat in Antwerpen uit met een opvallende etalage. Onder het motto "Sex Sells" stonden er verschillende opblaaspoppen, die zich amuseerden met pikante bezigheden. Lang zijn de poppen niet blijven staan. De politie vond ze nogal aanstootgevend en liet ze verwijderen. Dat schrijven kranten van Mediahuis.

Geen klachten

De bekende keten laat de ontruiming niet aan z'n hart komen. "We hebben geen klachten gekregen van klanten of voorbijgangers dat onze etalage aanstootgevend was. De opblaaspoppen waren een statement. Want je kunt toch moeilijk ontkennen dat seks verkoopt. Dat was dan ook de boodschap die we wilden brengen", aldus een medewerker.

Uiteindelijk werden de opblaaspoppen vervangen met een geschreven boodschap. "We hadden een leuke etalage, maar van de politie moest ze weg", staat er te lezen.