Metro neemt afscheid: «Bedankt om ons voor deze laatste reis uit te zwaaien!»

De gratis krant Metro lag op 27 oktober 2023 voor de laatste keer in de stations, en op 15 januari 2024 nemen we ook afscheid van de website Metrotime.be. De laatste halte... bedankt voor alle mooie jaren!

door
Janne Vandevelde
Leestijd 2 min.

«Metro is financieel niet langer levensvatbaar», zo klonk het nieuws op 23 oktober 2023. De laatste krant verscheen vrijdag 27 oktober 2023, en online zou Metro nog nieuws brengen tot 15 januari 2024.

Het bedrijf werd hard getroffen door de coronacrisis. Lockdowns en telewerken hadden een structurele impact op het economisch model van Metro, dat voornamelijk wordt verspreid via het openbaar vervoer, op campussen en in bedrijven. Metrowas bovendien volledig afhankelijk van reclame-inkomsten. En die blijven structureel te laag om de activiteit te financieren, aldus de groep Rossel.

Nu is ook het online verhaal uitgelezen. Voor de laatste krant kroop onze News Director Janne Vandevelde in haar pen:

Liefste lezer,

9 november 2015. Nog groen achter de oren waagde ik mijn eerste stappen in de media. Dankzij Belgodyssee publiceerde ik een reportage in Metro. Wist ik veel dat ik nog geen jaar later, in oktober 2016, officieel lid zou worden van de Metro-familie. Zotte nonkels Rufus en Bruno, de liefste en vrolijkste nichten Soetkin en Stephanie, wijze tante Kristien, mama Isa, ‘klein’ zusje Laura en huisdier Rudy... Samen hebben zij gebouwd aan de rails voor de ongelooflijke treinreis die Metro zou worden. Jarig? Mijn bureau was versierd met foto’s en slingers! Liefdesverdriet? Soetkins Selfcare Set bracht me er weer bovenop! Dipje op vrijdag? Het ontbijt is geserveerd!

Zeven jaar later stopt die trein nu aan zijn laatste halte. Hoewel hij nog met volle kracht vooruit wou, stak de moeilijke advertentiemarkt een stok tussen de wielen.

De krant van 27 oktober 2023 werd dan ook ons laatste wapenfeit. Het is een krant geworden vol iconische herinneringen uit 23 jaar Metro – want wie heeft er nu geen date gescoord dankzij de Kiss & Ride?

Ik wil in de eerste plaats de redactie bedanken: Silke, Lien, Quentin, Koen, Ingmar, Robin, Floris, Camille en Nina. Zij hebben het voorbije jaar tot de laatste snik gestreden om Metro draaiende te houden. Dat deden we samen met onze fantastische collega’s Karima, Elise, Christian, de Frenchies, Melissa, Erik, Virginie, Karolien, Silvia, Matthijs, Stephanie, Olivier en Groupe Rossel.

Tot slot ben ik ook jou, onze lezer, niet vergeten. Bedankt om ons voor deze laatste reis uit te zwaaien!

Tot in den draai,

Janne Vandevelde