Federale politie houdt FlixBus tegen: «Passagier hoorde reizigers praten over terreurplannen»

In het Oost-Vlaamse Wetteren heeft de wegpolitie donderdagmorgen een bus van Flixbus aan de kant gezet nadat een passagier enkele personen hoorde praten over het plegen van een aanslag. Dat werd vernomen bij de federale politie en het parket Oost-Vlaanderen. Drie personen zijn opgepakt en de bus wordt momenteel gecontroleerd.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De bus was van Rijsel onderweg naar Brussel. Een passagier verwittigde de politie nadat hij enkele medepassagiers hoorde praten over het plegen van een aanslag. Eerst was er sprake van vier personen, maar het ging uiteindelijk om drie personen. De bus werd door de politie afgeleid naar de verkeerspost van de wegpolitie in Wetteren. De drie werden opgepakt en ook de andere passagiers worden gecontroleerd. De bus werd aan de buitenkant gecontroleerd en later zal er ook een sweeping binnenin gebeuren.

Grove middelen

De oproep van de passagier werd onmiddellijk ernstig genomen en de grote middelen werden ingezet. Het ging om een oproep van een vrouw en de politie heeft niets aan het toeval overgelaten, meldt minister van Justitie Paul Van Tichelt (Open VLD). De bus zal onderzocht worden met een explosievenhond en de drie verdachten worden verhoord. Het is nog niet duidelijk of er sprake was van een concrete aanslag.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be