Na alle commotie: De Lijn wil duurdere tickets

Als de Vlaamse regering geen 100 miljoen euro extra per jaar vrijmaakt, dan wil De Lijn haar ticketprijzen verhogen. Dat zegt topvrouw Ann Schoubs in een interview met de krant Het Laatste Nieuws. Die mededeling komt er te midden van alle ophef over het nieuwe vervoersplan, waardoor er sinds dit weekend 3.200 haltes minder zijn.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

De Vlaamse regering heeft in principe de tarieven voor 2023 en 2024 bevroren, maar De Lijn blijft aandringen op prijsverhogingen. Door de inflatie zijn de kosten immers flink gestegen.

«We hebben een tarievenkader gemaakt waarin dat wordt voorgesteld, maar het is op Vlaams niveau nog niet goedgekeurd», zegt Schoubs. «Nochtans moeten we dat zo vlug mogelijk rondkrijgen. Wij hebben zelfs al de opmerking gekregen van de Inspectie van Financiën dat we onze tarieven moeten indexeren.»

Spitsuren

Dankzij de nieuwe beheersovereenkomst heeft De Lijn meer vrijheid gekregen om zelf haar tarieven en aanbod te bepalen. Zo kan ze bijvoorbeeld beslissen om een busticket duurder te maken in de spitsuren. Maar voor een algemene prijsstijging is de goedkeuring van de Vlaamse regering nodig.