WTF

meer WTF

What about?

Bereken eens je watervoetafdruk op Wereldwaterdag: «We moeten om water geven»

22 maart staat elk jaar opnieuw in het teken van water. Wereldwaterdag werd in het leven geroepen door de Verenigde Naties in 1993 en heeft als doel de lidstaten van de VN op te roepen om op die dag de mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken. Wat zijn de grootste uitdagingen en hoe kan jij helpen? We zetten het op een rijtje.

meer What about?

News

Zes op de tien voetbalclubs nemen vertrouwenspersoon grensoverschrijdend gedrag aan

Al zes op de tien Vlaamse amateurvoetbalclubs hebben een erkend vertrouwenspersoon voor (seksueel) grensoverschrijdend gedrag onder de arm genomen. Een gevolg van een recordaantal van 700 integriteitsverantwoordelijken die de Vlaamse voetbalclubs op opleiding sturen. Dat melden Voetbal Vlaanderen en het Centrum voor Ethiek in de Sport donderdag. Vanaf 1 juli 2023 zijn alle 1.200 Vlaamse amateurclubs bij wet verplicht om een integriteitsverantwoordelijke te hebben.

meer News

On the move

meer On the move

Urban life

meer Urban life

Culture

meer Culture

Selfcare

meer Selfcare

Green

Tegen de wegwerpcultuur: Europa wil ’recht op herstel’ tot 10 jaar na aankoop

Om een einde te maken aan de gewoonte waarbij defecte consumentengoederen al te makkelijk door een nieuw exemplaar vervangen worden, wil de Europese Commissie een ’recht op herstel’ invoeren. Dat moet ervoor zorgen dat al die goederen tot 5 à 10 jaar na de aankoopdatum hersteld kunnen worden, ook al is de garantietermijn verstreken. Enkel wanneer het defect te ernstig is, zullen producenten aan de verplichting kunnen ontsnappen.

meer Green

Job

meer Job