Metrotime

News

Recap
Het belangrijkste nieuws van 2 oktober: Prijzen van rusthuizen schieten de hoogte in, eerste tranen in ‘Blind Getrouwd’ en hoe het weer ons werk beïnvloedt

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 2 oktober: Okra trekt aan de alarmbel over de stijgende prijzen voor rusthuiskamers. In ‘Blind Getrouwd’ vallen vanavond de eerste tranen bij Brecht en Jolien. Daarnaast onthullen we de babynamen van 2024 en duiken we in enkele onderzoeken over het verband tussen het weer en je productiviteit op het werk.

meer Recap
WTF
meer WTF
What about?
Hoe beïnvloedt het weer onze productiviteit op het werk?

Regen, zon, een bewolkte hemel,… het weer oefent een invloed uit op onze manier van werken. Iedereen is blij dat de zon weer schijnt en de temperaturen stijgen, maar het is niet bepaald bevorderlijk voor onze efficiëntie en productiviteit. Een woordje uitleg.

meer What about?
News
Nobelprijs voor Geneeskunde of Fysiologie gaatnaar onderzoekers achter coronavaccin

De Nobelprijs voor Geneeskunde of Fysiologie gaat dit jaar naar de Hongaarse Katalin Karikó en de Amerikaan Drew Weissman. Dat heeft het Nobelprijscomité maandag in Stockholm bekendgemaakt. De onderzoekers krijgen de prijs voor «hun ontdekkingen rond mutaties van nucleobasen, die de ontwikkeling van efficiënte mRNA-vaccins tegen COVID-19 mogelijk maakten».

meer News
What’s up?
Veilingsite viert 15-jarig bestaan met overzicht van opmerkelijkste verkopen van en aan Belgen: 50.000 euro voor DIT stripalbum

Catawiki, een veilingplatform voor bijzondere objecten, viert deze maand het feit dat de eerste versie van haar website - toen nog vooral als catalogus voor stripboeken - vijftien jaar geleden live ging. Vandaag de dag selecteren en beoordelen honderden experts wekelijks meer dan 75.000 objecten die ter veiling worden aangeboden. In de afgelopen vijftien jaar zagen zij in België enkele bijzondere objecten de revue passeren.

meer What’s up?
On the move
meer On the move
Urban life
meer Urban life
Culture
meer Culture
Selfcare
meer Selfcare
Green
IMF vraagt «veel meer private financiering» voor klimaattransitie

Opkomende economieën en ontwikkelingslanden hebben «veel meer private financiering» nodig voor klimaataanpak. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een belangrijk rapport dat pas volgende week verschijnt, maar waarvan nu al een deel is vrijgegeven. Daarin roept het IMF banken en verzekeraars ook op om hun duurzaamheidsbeleid beter te formuleren.

meer Green
Job
meer Job