Metrotime

News

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

WTF

meer WTF

What about?

Comic Sans klautert eindelijk (?) uit het verdomhoekje

Is Comic Sans bezig aan een comeback? Als je het aan TikTok vraagt alvast wel. «I might be saying something controversial, but Comic Sans might be the next font trend», klinkt het in een TikTok-filmpje van dtstrends. «How did this happen?!» Wij vroegen het ons ook af en doken in de geschiedenis van het lettertype én de opmars van cringe, op zoek naar antwoorden.

meer What about?

News

Wat is de oorsprong van de aprilvis?

Het is weer eens de eerste dag van april en dat betekent dus grappen en grollen bij de vleet. En vissen, raar genoeg. Maar hoe is onze geschubde vriend betrokken geraakt bij deze traditie? En doet iedereen dit?

meer News

Podcasts

Take a seat: hoe richt je jouw cohousing betaalbaar in?

Of het nu om financiële redenen is, of voor het gezelschap: cohousen wordt de norm, ook onder niet-studenten. Dat houdt in dat je kosten, ruimtes en meubels deelt met elkaar. Maar hoe deel je de kamers eerlijk in? Hoe kom je tot een praktisch en gezellig interieur waar iedereen zich in kan vinden? En vooral: wie betaalt wat? In onze eerste aflevering gaan we in gesprek met influencer Illias El Kostit (@misterstealyourbike) en IKEA-expert Carolina over betaalbaar en vredig cohousen.

meer Podcasts

On the move

meer On the move

Urban life

meer Urban life

Culture

meer Culture

Selfcare

meer Selfcare

Green

meer Green

Job

meer Job