Metrotime

News

NMBS haalt slechtste stiptheidscijfers in 7 jaar

In november reed één op de vijf treinen met minstens zes minuten vertraging. Dat is een van de slechtste resultaten in zeven jaar. Dat blijkt vrijdag uit de stiptheidscijfers op de opendatawebsite van spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel. De impact van «derden» was de voorbije maand «zeer uitgesproken».

WTF
meer WTF
What about?
7 tips om aangedampte ruiten snel te voorkomen

Met dit weer in de wagen zitten, kan soms een uitdaging zijn. Vooral als je aan 120 km/u op de snelweg rijdt en plots je ruiten aandampen. Help! Wat moet je in zo’n situatie ook alweer doen? Metro geeft raad.

meer What about?
News
Verbod op tabaksautomaten in horeca treedt zaterdag in werking

Vanaf zaterdag worden alle sigarettenautomaten in horecazaken uitgeschakeld. Enkel supermarkten mogen voortaan nog tabaksproducten verkopen via zo’n automaat. Dan treedt de wet van 29 november 2022 in werking. De federale overheidsdienst Volksgezondheid begint volgende week met controles.

meer News
What’s up?
meer What’s up?
On the move
meer On the move
Urban life
meer Urban life
Culture
meer Culture
Selfcare
meer Selfcare
Green
Zo scoor je een nieuwe kerstoutfit zonder geld uit te geven

De feestdagen komen eraan, wat vaak betekent: nieuwe kleren kopen! Veel mensen vullen hun kleerkast met gloednieuwe outfits om uit te pakken tijdens het kerstdiner. Eigenlijk is dit overbodig, want we hebben vaak nog zoveel kledij in onze kast liggen waar je heel makkelijk nieuw leven in kan blazen. Daarom staan de experts van Ecover, een milieuvriendelijk merk van was- en schoonmaakproducten, klaar om te helpen: hoe zorg je ervoor dat je je kleerkast op een duurzame manier klaarstoomt voor de feestmaand?

meer Green
Job
meer Job