Metrotime

News

Er was eens... Metro

Na meer dan 23 jaar houdt Metro er nu ook online mee op. 23 jaar Metro, dat zijn oneindig veel pendeltrajecten van Oostende naar Aarlen, 17 keer Manneken Pis en... één dode rat! Lees hier ons verhaal.

WTF
meer WTF
What about?
Ontdek deze slimme stofzuiger: «We willen een huis dat voor zichzelf kan zorgen»

De tijd waarin we onze was met de hand deden en de vloer op onze knieën schrobten, ligt gelukkig ver achter ons. Technologie zorgt ervoor dat we steeds minder tijd aan het huishouden moeten besteden en dat schoonmaken ergonomischer kan - gedaan met het vele bukken en sleuren met een zware emmer. Wat heeft de toekomst voor ons in petto?

meer What about?
News
Wie in achtergestelde buurt woont, heeft dubbel zoveel kans op voortijdig overlijden

Wie in een achtergestelde buurt woont, heeft dubbel zoveel kans om voor de leeftijd van 75 jaar te overlijden. Dat stellen het gezondheidsinstituut Sciensano en de UCLouvain. Ze ontwikkelden een nieuw meetinstrument om de sociale ontbering of deprivatie in de woonbuurten van ons land in kaart te brengen. De zogenaamde Belgische Index van Meervoudige Deprivatie (BIMD) brengt verschillende aspecten van deprivatie samen en geeft zo een duidelijker zicht op de globale toestand in elke buurt.

meer News
What’s up?
meer What’s up?
On the move
meer On the move
Urban life
meer Urban life
Culture
meer Culture
Selfcare
meer Selfcare
Green
OMG! Zoveel microplastics zitten in een liter flessenwater

Een liter flessenwater bevat honderdduizenden micro- en nanodeeltjes plastic. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Columbia Universiteit in New York, waarover De Standaard bericht heeft. Het is de eerste keer dat ook nanopartikels door onderzoekers gevonden zijn in flessenwater.

meer Green
Job
meer Job