BIZAR. Maak kennis met ‘s werelds allerkleinste revolver (video)

Het Zwitserse ‘minigun’ is de recordhouder van ‘s werelds kleinste, functionerende revolver. Het ding is amper 5,5 centimeter lang en weegt 19,8 gram. Het vuurwapen is zo gemakkelijk te verbergen dat landen als de VS en het Verenigd Koninkrijk de import ervan verboden hebben.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Waarom Zwitsers, vraag je je af? Wel, het productiegeheim van de minirevolver is in handen van de Zwitserse horloge- en juwelenindustrie. Het vuurwapen heeft een prijskaartje van zo’n 6.300 Zwitserse franken, of zo’n 5.877 euro.

‘s Werelds kleinste revolver komt ook in een gouden luxe-uitvoering, geleverd in een groengetinte opbergdoos van esdoornhout. De koper krijgt er ook een gouden sleutelhouder, 48 patronen (24 echte en 24 losse flodders), 36 vuurpijlen en een schoonmaaksetje bij.

Vuurkracht ter discussie

Over zijn vuurkracht bestaat discussie. Volgens de fabrikant kan de minirevolver geen mensen doden met zijn kogels, maar dat wordt betwist omwille van het importverbod in de VS en het VK. «De vuurkracht van de meeste luchtdrukwapens ligt tot tien keer hoger dan die van ons minigeweer», zo staat te lezen op de website van Swiss Mini Gun. «De kracht van de Swiss Mini Gun Cal. 2.34m/m is ietsje lager dan 1 joule.»