CORONAVIRUS. Besmettingen en overlijdens nemen verder toe

Het gemiddeld aantal mensen dat in België per dag overleden is aan de gevolgen van COVID-19 is de voorbije periode weer toegenomen. In de week tot en met 8 oktober waren er gemiddeld 9 sterfgevallen per dag, of 9 procent meer dan de week ervoor. Dat blijkt dinsdag uit de definitieve cijfers van gezondheidsinsituut Sciensano.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het aantal besmettingen steeg met 8 procent, tot dagelijks gemiddeld 2.056. Per honderd testen zijn er vijf positief. In totaal zijn nu al meer dan 1.266.000 bevestigde COVID-19-gevallen geregistreerd in ons land.

Het aantal ziekenhuisopnames is daarentegen gedaald: in de periode van 5 tot en met 11 oktober is er sprake van dagelijks gemiddeld 57 opnames, een daling met 3 procent ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode.

Sinds de start van de pandemie is er sprake van 25.695 overlijdens en werden 80.267 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Momenteel liggen 742 mensen in het ziekenhuis (+1 procent), van wie 198 op de afdeling intensieve zorg (-6 procent).

Het reproductiegetal ligt met 0,99 net onder 1. Een cijfer boven 1 betekent dat de epidemie aan kracht wint.

Vaccin

Intussen heeft 87 procent van de Belgische bevolking ouder dan 18 jaar minstens één dosis van een coronavaccin ontvangen, 85,5 procent is volledig gevaccineerd. Van de totale bevolking heeft 75 procent al één prik gekregen en 73,5 procent van de totale bevolking is volledig gevaccineerd.