Fietspaden langs Brusselse Wetstraat officieel ingehuldigd

De nieuwe okergele fietspaden op een stuk van de Wetstraat in Brussel zijn dinsdag officieel ingehuldigd. De nieuwe fietspaden tussen Kunst-Wet en metrohalte Park passeren voor het federaal parlement en Wetstraat 16, waar het kantoor van premier Alexander De Croo zich bevindt.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Op dit stuk van de Wetstraat werd één rijstrook in de richting van het stadscentrum geschrapt en werd plaats gemaakt voor twee meter brede fietspaden. Op termijn is het de bedoeling om de nieuwe fietsstroken te verhogen. Daarvoor is een aanvraag ingediend.

Veiliger en comfortabeler

In elke richting is er nu nog één rijstrook voor de automobilisten. Binnen de zone 30 die nu de regel is in het Brussels gewest komt er zo meer aandacht voor de fietsers. «Meer dan 1.000 fietsers passeren hier elke dag door weer en wind, en nu dus veiliger en comfortabeler», stelt Brussels schepen van Mobiliteit Bart Dhondt.

Op het stuk Wetstraat richting Schuman werd in de eerste lockdown ook een rijstrook geschrapt en omgevormd tot fietspad. Fietsers kunnen nu van aan de kleine Brusselse ring via de Wetstraat, de Koloniënstraat, de Wolvengracht of de nieuwe fietspaden aan Kantersteen aan Brussel-Centraal vlot tot in het stadscentrum geraken.