Man overleden nadat hij in Den Haag mogelijk onder tram werd geduwd

In de Haagse wijk Ypenburg is maandagavond een man overleden na een aanrijding met een tram. Getuigen verklaarden aan de politie dat het slachtoffer mogelijk door een groep jongens voor de tram werd geduwd. De politie in Den Haag meldt dinsdag dat drie verdachten werden opgepakt die zich aangemeld hadden bij een politiebureau.

door
Redactie Online, Metronieuws.nl
Leestijd 1 min.

Het incident vond even voor 21 uur plaats. De politie was ter plaatse tot rond 4 uur dinsdagochtend bezig met onderzoek. De bestuurder van de tram is opgevangen door de politie en door personeel van het Haagse vervoersbedrijf HTM.

Maandagavond meldde zich al een 15-jarige jongen uit Den Haag bij een politiebureau. Twee andere verdachten, een 15-jarige en een 18-jarige jongen die allebei ook uit Den Haag komen, kwamen zich dinsdagochtend aanmelden. De drie zijn meteen aangehouden en opgesloten. «De aangehouden verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat», klinkt het verder in een mededeling van de politie.

De speurders zijn nog op zoek naar getuigen die voor of tijdens het incident iets gezien of gehoord hebben dat met de feiten te maken kan hebben.