Barbie: deze acteurs kregen net niet de rol van ‘Ken’

Wie Greta Gerwigs ‘Barbie’ al zag, kan maar één ding concluderen: Ryan Gosling was gemaakt voor de rol van de klungelige, ietwat nutteloze Ken. Maar hij was lang niet de enige acteur in de running voor de felbegeerde rol. Dat onthullen de casting directors Allison Jones en Lucy Bevan aan Vanity Fair.

door
REdactie Online
Leestijd 2 min.

De nieuwe Barbie-film telt verschillende Kens en Barbies – net zoals bij de echte poppen – maar niet iedereen kreeg de kans om eentje ervan te vertolken. Casting directors Jones en Bevan moesten dus heel wat sterren uit Hollywood weigeren. En die waren er kennelijk stuk voor stuk het hart van in.

Coronacrisis

Velen moesten tenslotte noodgedwongen de rol opgeven nog voor het casting proces afgerond werd. Een groot deel van film werd tenslotte ingeblikt in Londen tijdens de coronacrisis en alle bijhorende reisbeperkingen. Daardoor moesten Bowen Yang (’Saturday Night Live’), Dan Levy (’Schitt’s Creek’)en Ben Platt (’The Politician’) verstek geven. «Ze waren, ik zweer het je, erg teleurgesteld dat ze niet konden meespelen», aldus Jones.

En dat leek het algemene sentiment te zijn. «Simu Liu wou dolgraag een Ken zijn», vervolgt Jones. Hij kreeg uiteindelijk een rol als een van de meer belangrijke ‘Kennen’.

Ook Jonathan Groff, bekend uit ‘Mindhunter’, wou dolgraag meespelen als Allan, maar zijn agenda wou niet mee. «Ik kan niet geloven dat ik dit aan het typen ben, maar ik kan Allan niet spelen», zou hij geschreven hebben naar een van de casting directors. Die rol ging uiteindelijk naar Michael Cera.

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be