Bart Cannaerts deelt de ‘12 points’ uit voor België tijdens finale Eurosong

Comedian Bart Cannaerts zal tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival de punten uitdelen van de Belgische vakjury.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Op zaterdag 13 mei vindt de finale van het Eurovisiesongfestival plaats. Ook dit jaar belooft de finale opnieuw spannend te worden. Gaan de ‘12 points’ - de hoogste score die je tijdens de wedstrijd kunt geven als land - vooral naar de Finse inzending ‘Cha Cha Cha’ van Käärijä of toch naar de Zweedse Eurovision-kampioen Loreen? Of gaan Spanje en Frankrijk, die rechtstreeks geplaatst werden voor de finale, met die eer lopen? De winnaar wordt gedeeltelijk bepaald door de stemmen van de kijkers thuis, via televoting, maar ook de stem van de vakjury is van ongezien belang. Hun stem telt tenslotte voor de helft mee.

Vakjury

Bart Cannaerts zal dit jaar de eer krijgen om voor België de punten van de vakjury bekend te maken tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Vorig jaar mocht VRT-gezicht Danira Boukhriss de punten uitdelen.

Over de andere landen is nog weinig bekend. Wel zou de Nederlandse zangeres S10, die vorig jaar elfde werd, de punten van de vakjury van haar land aankondigen. Voor Spanje is dat zangeres Ruth Lorenzo, en voor het Verenigd Koninkrijk actrice Catherine Tate (‘The Office US’).