Brussel: DEZE verschrikkelijke rotonde wordt binnenkort heraangelegd

Brussel Mobiliteit heeft een vergunning aangevraagd voor de heraanleg van het Meiserplein in Schaarbeek. De grote rotonde moet plaats maken voor twee kruispunten en meer groene ruimte. Het Gewest hoopt voor de lente van 2024 de vergunning te ontvangen, om dan tegen 2025 aan de werkzaamheden te kunnen beginnen.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Concreet zal een kruispunt het verkeer op de as Reyerslaan/Wahislaan verbinden en een tweede kruispunt de toestroom vanaf de Cambierstraat, de Rogierlaan, de Leuvensesteenweg en de Plaskylaan beheren. De tramsporen worden lichtjes verplaatst, zodat die het plein niet meer diagonaal kruisen. Een vijfde van het plein zal onthard worden.

‘Place Misère’

De herinrichting van het drukke Meiserplein ligt al jaren op tafel. Nu wil minister van Brusselse Mobiliteit en Openbare Werken Elke Van den Brandt komaf maken met het zogenoemde ‘Place Misère’. «Meiser is vandaag een inefficiënte, gevaarlijke en onleefbare rotonde. Het zal binnenkort worden omgevormd tot een aangenaam, groen plein voor de buurtbewoners, een knooppunt dat zowel vlotter als veiliger is voor alle vervoerswijzen.»