Buckingham Palace zet de verwarming lager om uitstoot te verminderen

De verwarming van Buckingham Palace en andere koninklijke huizen werd in de winter op 19 graden gezet om de uitstoot te verminderen, zo blijkt uit koninklijke rekeningen.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Dit maakt deel uit van de belofte van koning Charles om het milieu te beschermen, klimaatverandering aan te pakken en wilde dieren te beschermen.

Hij recyclet zelfs zijn badwater in Clarence House en rijdt met zijn Aston Martin op duurzame brandstof. Maar de kosten van de koninklijke familie zijn toch voor het tweede jaar op rij gestegen voor de Britse belastingbetaler.

Bedrag gestegen

Uit de rekeningen van de vorstelijke subsidie blijkt dat het bedrag met 5,1 miljoen pond, oftewel 5%, is gestegen tot 107,5 miljoen pond voor 2022-23.

Koninklijke medewerkers zeiden dat dit te wijten was aan de wisseling van de vorsten, de inflatie en de voortdurende kosten van het renovatieprogrammaprogramma van Buckingham Palace, een 10-jarig project om de elektrische bekabeling, het sanitair en de verwarming bij te werken.

Gefaalde doelstelling

Het koninklijk huis slaagde er ook niet in om de diversiteitsdoelstelling van 2021 te halen en 10% van het personeelsbestand uit etnische minderheden te halen, terwijl het cijfer van 9,7% voor 2023 hetzelfde is als vorig jaar.

De loonkosten waren een van de grootste jaarlijkse stijgingen van alle uitgaven in 2022-23, met een stijging van 3,4 miljoen pond tot 27,1 miljoen pond, waarbij het personeel een loonsverhoging van ongeveer 5-6% kreeg.

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be