Defensie en Buitenlandse Zaken helpen Belgen en rechthebbenden terugkeren uit Niger

Met de steun van Defensie heeft de FOD Buitenlandse Zaken de voorbije dagen een 130-tal Belgen, EU-onderdanen en rechthebbenden uit Niger teruggebracht.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

Een A400M-transportvliegtuig voerde een aantal terugkeervluchten uit tussen Niamey, de hoofdstad van Niger, en Libreville, de hoofdstad van Gabon, en vertrok daarna richting België. De A400M is zaterdagavond aangekomen op de militaire luchthaven van Melsbroek.

240 Belgen

Sinds de staatsgreep in Niger zijn in totaal zowat 240 Belgen, EU-burgers en andere rechthebbenden teruggebracht. Een honderdtal Belgen en rechthebbenden kon eerder deze maand Niger verlaten met onder meer Franse vluchten. De voorbije dagen kon Defensie met een Belgische A400M nog een aantal vluchten uitvoeren.

«Ik ben zeer tevreden dat Defensie opnieuw haar steentje heeft kunnen bijdragen aan deze geslaagde terugkeeroperatie», zegt minister van Defensie Ludivine Dedonder. «Defensie is erin geslaagd toelating te krijgen om een aantal vluchten uit te voeren om mensen terug te brengen en Belgisch militair materiaal te transporteren.» De minister bedankt de militairen voor hun inzet. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib bedankt alle betrokkenen en voegt toe dat ons land de situatie in Niger blijft opvolgen.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be