Derde feestweekend in 2022 legt Tomorrowland geen windeieren

Na twee opeenvolgende jaren met verlies tijdens de coronacrisis mocht muziekfestival Tomorrowland vorig jaar uitzonderlijk een derde weekend aan de gebruikelijke twee breien. Dat zorgde ervoor dat het festival de jaarrekening van 2022 kon afsluiten met een winst van 18,6 miljoen euro en een omzet van 164,2 miljoen euro, zo blijkt uit cijfers in het Staatsblad donderdag.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

Het gecumuleerde verlies van het festival was na corona opgelopen tot 13,6 miljoen euro, verspreid over 2020 en 2021. Door de compensatie die het festival kreeg in de vorm van dat derde weekend, is het verlies ondertussen weggewerkt. Ook de hotelsector in Antwerpen en Brussel kon een graantje meepikken.

«Een optelling van de indirecte en afgeleide impact van de drie weekends van Tomorrowland 2022 maakt duidelijk dat het festival een aanzienlijke economische impact voor Vlaanderen oplevert», klinkt het bij het festival zelf. «Wij vertegenwoordigen een werkgelegenheid van 2.138 fulltimejobs en werken met meer dan duizend Vlaamse leveranciers.»

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be