Deze supermarkten zijn open op zondag 24 en 31 december

Kerst- en oudejaarsavond vallen dit jaar op een zondag. De meeste supermarkten openen daarom de deuren.

door
Belga
Leestijd 2 min.

De dagen voor Kerst en Nieuw zijn topdagen voor de supermarkten. Daarom zijn de meeste ketens open op kerstavond en oudejaarsavond 24 en 31 december, ook al valt dat dus op een zondag.

Discounter Aldi opent zelfs voor het eerst ooit zijn winkels op een zondag, van 8.30 uur tot 13:00 uur. Dat geldt voor het «merendeel» van de winkels, klinkt het.

Lidle

Die andere discounter, Lidl, opent niet op de zondagen voor Kerst en Nieuw. «Wij hebben ervoor gekozen om dit jaar niet te openen op die zondagen. We zagen voorbije jaren dat er die laatste dag voor het feest nog maar weinig grote inkopen gedaan worden», aldus een woordvoerster.

Colruyt

Colruyt opent ook zijn supermarkten op die zondagen, van 08:30 uur tot 13:00 uur, idem voor Collect&Go en de Okay-winkels. De winkels van Bio-Planet openen van 09:00 uur tot 13:00 uur. De Cru-winkels openen op zondag 24 en 31 december van 08:00 uur tot 17:00 uur. De Spar-winkels van de Colruyt-groep zijn zo goed als altijd open op zondag, de uren kunnen wel verschillen per winkel.

Delhaize

Delhaize opent eveneens de deuren. De eigen winkels zullen op beide feestzondagen open zijn van 09:00 uur tot 14:00 uur. Ook het merendeel van de zelfstandige winkels zullen zondag openen.

Albert Heijn

Bij Albert Heijn zullen de eigen winkels open zijn op hun reguliere openingstijden bij zondagsopeningen, bij de franchisewinkels hangt dat af van winkel tot winkel.

Carrefour

En bij Carrefour zijn de geïntegreerde winkels - dat zijn de hypermarkten - op 24 december open van 08:00 uur tot 16:00 uur en op 31 december van 08:00 uur tot 17:00 uur. Zo goed als alle Carrefour Express- en Carrefour Market-winkels uitgebaat door franchisepartners zullen geopend zijn op beide feestzondagen. De openingsuren hangen af van winkel tot winkel. Over het algemeen is dat voor de winkels van Carrefour Market gemiddeld tot 17:00 uur en voor Carrefour Express tot minimum 19:00 uur.

Precieze informatie over de winkeluren is te vinden op de websites van de ketens, zo geven de supermarkten nog mee.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be