Dit zijn de gestoorde cijfers achter de mogelijke transfer van Mbappé naar Saoedi-Arabië: een maandloon elke minuut

Het is allang gekend dat succesvolle voetballers meer verdienen dan jij en ik. Maar nu olie-land Saoedi-Arabië zich meer met de sport begint te moeien nemen de bedragen steeds astronomischere proporties aan. Cristiano Ronaldo voetbalt er al voor een bescheiden 200 miljoen dollar per jaar. Maar naar verluidt deed de club Al-Hilal een bod op Franse superster Kyllian Mbappé dat Ronaldo op een armoezaaier doet lijken.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Toen bekend werd dat Kyllian Mbappé zijn contract niet ging verlengen bij zijn huidige club PSG, stonden de clubs met genoeg geld te springen om hem te tekenen.

700 miljoen

Een groot aantal clubs in de Premier League zou interesse hebben getoond, maar het eerste concrete bod, zoals gemeld door Fabrizio Romano, is nu afkomstig van de Saoedische club Al Hilal, die PSG een torenhoge transfersom van 300 miljoen euro zou hebben geboden, naast een jaarlijks salarispakket van 700 miljoen euro voor Mbappe.

De deal zou slechts een jaar duren, waarna Mbappe vrij is om te vertrekken en zich mogelijk te verbinden aan zijn favoriete club Real Madrid voor het begin van het seizoen 2024-25.

Record

Als de 700 miljoen euro per jaar werkelijkheid blijkt te zijn dan zou Mbappé met veel voorsprong de best betaalde voetballer ooit worden.

Laten we dit monsterbedrag eens in perspectief plaatsen.

Te beginnen met het jaarsalaris van €700 miljoen - een bedrag dat Mbappe met grote afstand de best verdienende voetballer ter wereld zou maken. Als je het volledig opsplitst, zie je hier hoeveel hij zou verdienen:

€700m per jaar

€58,33m per maand

€1,9m per dag

€79.900 per uur

€1.332 per minuut

€22 per seconde

€119.880 voor 90 minuten voetbal? Niet slecht.

Misschien toch maar mijn voetbalschoenen van de zolder halen...

Wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be