Hevige overstromingen teisteren Noord-Italië: 2 doden, 6.000 mensen op de vlucht

In het noorden van Italië heeft hevige regenval tot grote overstromingen geleid. Duizenden mensen zijn geëvacueerd, onder meer in de regio’s Emilia-Romagna en Marche, waar volgens de krant Corriere di Bologna in totaal zo’n 6.000 mensen hun huizen moesten verlaten. Er zijn zeker twee doden gevallen.

In beeld
door
Belga
Leestijd 2 min.

In het nabijgelegen Forli is het lichaam van een oudere man gevonden aan de oever van de rivier de Montone. De man was door het water uit zijn ondergelopen huis meegesleurd. Zijn vrouw slaagde er tijdig in naar boven te gaan en werd gered door reddingswerkers. In Ronta di Cesena kwam een andere man om het leven. Zijn lichaam werd door de brandweer gevonden. Zijn vrouw is nog vermist.

Van Cesena tot de kust

In de stad Cesena moeten mensen van daken worden gered omdat de straten compleet onder water zijn gelopen, hetzelfde geldt voor het iets zuidelijker gelegen Faenza, aldus de Corriere di Bologna.

Langs de Adriatische kust hebben de autoriteiten de toegang tot stranden afgesloten vanwege de harde windstoten en hoge golven. De spoedafdeling van het ziekenhuis in Senigallia nabij Ancona, de hoofdstad van de regio Marche, moest vanwege overstromingen worden ontruimd.

Aardverschuiving

In de regio Emilia-Romagna regent het al dagen en dat gaat naar verwachting nog tot en met woensdag door. In de Apennijnen zijn aardverschuivingen ontstaan door het stromende water. Meerdere rivieren zijn buiten hun oevers getreden. In Cesena zijn er gebieden waar de elektriciteit is uitgevallen en volgens de burgemeester is er veel schade. Maar de focus ligt nu nog op het in veiligheid brengen van mensen. Er zijn veel reddingswerkers aanwezig in het gebied om mensen te evacueren.

De scholen in de getroffen gebieden blijven woensdag gesloten. Veel treinen in de regio rijden voorlopig niet.