Onderzoek naar Rammstein-frontman stopgezet

Het parket van Berlijn zet een punt achter het strafrechtelijk onderzoek dat het medio juni opende naar Till Lindemann, zanger van de Duitse metalband Rammstein. De 60-jarige zanger wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

«Het onderzoek van de beschikbare bewijzen (...) en het verhoor van getuigen hebben niet kunnen uitmaken dat de beschuldigde seksuele betrekkingen zonder instemming had met vrouwen», aldus het parket van Berlijn. Er is dus geen bewijs gevonden van strafbaar gedrag.

De zaak ging begin mei aan het rollen met de getuigenis van een 24-jarige Ierse vrouw. Zij beschuldigde er Lindemann van haar te hebben gedrogeerd en aangerand na een Rammstein-concert diezelfde maand in Litouwen.

Afterparty’s

Nadien kwamen er getuigenissen van nog andere vrouwen, die allemaal min of meer hetzelfde scenario beschreven. Jonge vrouwen zouden tijdens concerten uitgekozen worden, en dan de vraag krijgen om naar afterparty’s te gaan, waar ze drugs en alcohol kregen.

Lindemann heeft de beschuldigingen via zijn advocaten steeds met klem ontkend. In verscheidene landen kwam het bij concerten van Rammstein wel tot protesten.

Rammstein is bekend van nummers als ‘Sonne’, ‘Ich will’ en ‘Mutter’, en omschrijft zijn muziek zelf als «Tanzmetall».

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be