Overlijden op Tomorrowland: onderzoek gestart

Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart naar aanleiding van het overlijden op de crewcamping van Tomorrowland. «Vermoedelijk gaat het om een druggerelateerd overlijden», meldt het parket.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het slachtoffer is een 26-jarige man die deel uitmaakte van de crew. Het labo en de wetsdokter zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ter plaatse gegaan om de eerste vaststellingen te doen. «Uit die eerste bevindingen blijkt dat het om een druggerelateerd overlijden gaat», aldus het parket.

Verder zijn er geen sporen van geweld. Het parket van Antwerpen heeft een onderzoeksrechter gevorderd die een autopsie en een toxicologisch onderzoek zal bevelen om meer duidelijkheid te krijgen over de precieze doodsoorzaak.

Rond drie uur ’s nachts meldde het muziekfestival «met pijn in het hart het verlies van één van de crewleden». De hulpdiensten kwamen ter plaatse op de crewcamping maar er kon geen hulp meer baten. «We leven in de eerste plaats mee met de familie en vrienden en betuigen hen ons medeleven», aldus woordvoerdster van het festival Debby Wilmsen.