Vijfde executie in Singapore sinds begin dit jaar: man opgehangen

Een 39-jarige man die was veroordeeld voor heroïnehandel is donderdag in Singapore opgehangen. Het is de vijfde gedetineerde die sinds begin dit jaar in de stadstaat werd terechtgesteld, zo maakte de antidrugsdienst bekend.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

Mohamed Shalleh Adul Latiff werd in 2019 ter dood veroordeeld voor het bezit van circa 55 gram heroïne «met het oog op handel».

Sigaretten

Volgens gerechtelijke documenten beweerde de in 2016 gearresteerde Singaporese chauffeur-bezorger dat hij dacht dat hij smokkelsigaretten vervoerde namens een vriend aan wie hij geld schuldig was.

Hij is de zestiende persoon die ter dood is veroordeeld sinds de regering van Singapore in maart 2022 de executies hervatte, na een onderbreking van twee jaar tijdens de coronapandemie.

Ook vrouwen ontsnappen niet

Op 28 juli executeerde Singapore voor het eerst in bijna 20 jaar een vrouw. De 45-jarige veroordeelde werd in 2018 veroordeeld voor het verhandelen van 30,72 gram heroïne.

De stadstaat, een bloeiend financieel centrum, heeft een van de meest repressieve drugswetten ter wereld, die voorzien in de doodstraf voor het verhandelen van meer dan 15 gram heroïne of 500 gram cannabis.

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be