Vrouw in VS veroordeeld tot jarenlange celstraf omdat ze gifbrief naar Trump stuurde: «lelijke tirannieke clown»

In de Verenigde Staten is een Frans-Canadese vrouw donderdag veroordeeld tot bijna 22 jaar gevangenisstraf omdat ze Donald Trump een gifbrief had gestuurd in 2020. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie donderdag bekendgemaakt.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

De 56-jarige Pascale Ferrier pleitte in januari in een federale rechtbank in Washington schuldig aan «schendingen van de regels voor biologische wapens», waarop een gevangenisstraf staat van 262 maanden.

De vrouw gaf toe ricine, een potentieel dodelijk gif, te hebben gemaakt in haar huis in het Canadese Quebec in september 2020. Ze erkende ook de stof aan dreigbrieven te hebben toegevoegd die ze richtte aan toenmalig president Donald Trump en acht ambtenaren in Texas.

«lelijke tirannieke clown»

Volgens het gerechtelijk dossier werd Donald Trump in de brief, die werd onderschept in het postsorteercentrum van het Witte Huis, een «lelijke tirannieke clown» genoemd. Ze zou Trump ook hebben afgeraden mee te doen aan de verkiezingen van november 2020 en benadrukte dat ze «een speciaal cadeau» aan de brief had toegevoegd dat Trump zou «helpen» een beslissing te nemen.

Ze had ook medewerkers van het gevangenis- en politiesysteem in Texas bedreigd die ze verantwoordelijk achtte voor haar opsluiting, voor ongeveer twee maanden in 2019, voor illegaal wapenbezit.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be