Zevenduizend lagereschoolkinderen leren over veilig internet

Zowat zevenduizend leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar in 390 scholen krijgen in workshops de juiste reflexen aangeleerd om veilig te surfen op het internet. Het gaat om een initiatief van Child Focus, in samenwerking met de privésector. Onder anderen Guillaume Boutin, CEO van telecombedrijf Proximus, geeft zo’n workshop.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Met de workshops worden de leerlingen gesensibiliseerd over zaken als sexting, privacy, cyberpesten en online vriendschappen.

«Positief perspectief»

«De workshops leren kinderen van tien tot twaalf jaar de juiste reflexen voor een leuk, veilig, bewust en verantwoord internetgebruik», luidt het in een persbericht. «De door Child Focus gevormde animatoren bekijken samen met de jonge internetgebruikers hun online activiteiten vanuit een positief perspectief en maken hen tegelijk bewust van de risico’s die ze soms (durven) nemen op platformen zoals TikTok, Snapchat, Instagram en Fortnite.»

Safe & Fun

De animatoren zijn werknemers uit de privésector. Ze zijn met 130 en trekken na een vorming van Child Focus naar de scholen.

De actiedag ’Internet Safe & Fun’ vindt plaats in maart en oktober. Child Focus bereikt er elk jaar tussen 12.000 en 14.000 leerlingen mee.