11-jarige Christian Grey niet welkom op schoolviering

door
Joris
Leestijd 1 min.

Een Britse jongen verkleed, als een personage van Fifty Shades of Grey, mocht niet deelnemen aan een viering van Wereldboekendag. De 11-jarige Liam Scholes ging verkleed naar school als Christian Grey, het hoofdpersonage uit het erotisch boek. Met een grijs maatpak en met kabelbinders en een oogmasker in de handen deed hij zijn uiterste best om er net zoals de multimiljonair uit te zien.

— nicola scholes (@clangar) 5 maart 2015

Zijn moeder, Nicola Scholes,  zei dat de Great Manchester school het kostuum te ongepast vond, waardoor haar zoon niet mee op de foto's mocht. 'Ik snap het ook niet. Een leerkracht mag zich verkleden als een seriemoordenaar  en andere kinderen mogen speelgoedwapens meenemen. Persoonlijk ben ik meer beledigd door een moordenaar.'

De moeder en de zoon dachten ook dat het een grappig statement was. De verfilming van het boek van E.L. James was wereldwijd een groot succes en was een blockbuster in Hollywood. Haar zoon heeft het boek en de film nog niet gezien. 'Toch lachten alle schoolvrienden van Liam met de kleding. Iedereen weet van de film en kinderen praten steeds vaker over seks', aldus de moeder.

Ook haar zoon zelf reageerde op het voorval: 'Het is de inhoud van het boek dat velen ongepast vinden. Ik verkleed mij gewoon als Grey om ermee te lachen.' De school reageerde nog niet op het voorval.

 

News

meer News