148 kilogram cocaïne ontdekt in lading bananen uit Suriname

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op het Franse eiland Guadeloupe, in de Caraïben, heeft de douane afgelopen vrijdag 148 kilogram cocaïne ontdekt in een lading bananen die onderweg was van Suriname naar België. De drugs hebben een straatwaarde van 6 miljoen euro. Er is een gerechtelijk onderzoek geopend, meldt de lokale krant France-Antilles, dat geen melding maakt van aanhoudingen. Volgens het dagblad gaat het om de grootste drugsvangst van de afgelopen 15 jaar in de haven van Jarry, een industriezone op Guadeloupe. De lading drugs zat verstopt in de technische ruimte van twee koelcontainers. Toen die containers in de haven van het Caribische eiland werden overgeladen op een ander schip waarmee zou worden doorgevaren naar ons land, merkte de douane de verdovende middelen op.

Het is de tweede maal in twee maanden tijd dat de douane van Guadeloupe in de haven van Jarry stuit op cocaïne uit Suriname. In november werd nog 50 kilogram ontdekt, ook al in een koelcontainer op een zeeschip. Sindsdien hebben de autoriteiten de controles in de haven opgevoerd.

De Surinaamse bananenindustrie is sinds januari 2014 volledig in handen van een zustermaatschappij van de Belgische fruitgigant Univeg. Vorig jaar had Univeg in Suriname 2.600 mensen in dienst, waarmee het na de overheid de grootste werkgever van het Zuid-Amerikaanse land was. Univeg verkoopt Surinaamse bananen in de Europese Unie onder merknamen als Switie en Bouba.

bron: Belga

News

meer News