4 redenen waarom je op reis moet in de winter

De winter wordt regelmatig geassocieerd met gezellige avonden binnenshuis, maar eigenlijk leent dit seizoen zich perfect voor een vakantie. Vier redenen waarom je eropuit moet trekken in december of januari. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

1. Je bestrijdt de winterblues 

Als de dagen donkerder worden en de temperaturen rond het vriespunt dansen, is de kans groot dat je somber en futloos voelt. Om je energiepeil op te krikken, heb je vitamine D nodig. Het perfecte excuus om naar een zonnig oord te trekken, want zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D.

2. Het is goed voor de portemonnee

Toegegeven: tijdens de kerstmaanden kunnen de prijzen voor een reis de hoogte inschieten. Maar doorgaans is het goedkoper om te reizen tijdens de wintermaanden dan tijdens het hoogseizoen.

3. Steden pakken uit met kerstmarkten

Tijdens de winter hullen Europese steden zich traditiegetrouw in kerstsferen en organiseren ze een heuse kerstmarkt. Door te slenteren langs charmante kraampjes of te nippen van een beker glühwein, ben je meteen in vakantiesfeer.

4. Je mijdt het massatoerisme

Wie graag op reis gaat, kan sowieso niet ontsnappen aan de hordes toeristen. Maar je komt er wel een pak minder tegen tijdens de wintermaanden.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight