5 redenen waarom seks goed is voor de gezondheid

Als je nog op zoek bent naar een leuke sport die je meer doet bewegen dan kunnen we je een goede suggestie geven: seks. Er zijn namelijk tal van gezondheidsvoordelen aan verbonden. Zo verlicht het bijvoorbeeld voor vrouwen de menstruatie. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

Rollebollen is goed de huid 

Ooit al afgevraagd waarom jouw collega of beste vriendin zo'n zacht velletje heeft? Waarschijnlijk beleeft ze spannende tijden in haar of zijn bed. Wie regelmatig vrijt zorgt voor een betere bloedsomloop door het hele lichaam. Met het extra beetje zuurstof dat vrijkomt, krijgt je huid een mooie glans en een gezondere uitstraling. Je krijgt in principe hetzelfde resultaat als een halfuurtje sporten. Maar zeg nu zelf: wat is leuker?

Orgasmes maken je slimmer

Denk nu niet dat als je constant seks hebt, dat je verandert in een genie maar het stimuleert je hersenen wel. Je krijgt er een betere bloedsomloop, zuurstofgehalte en voedingsstoffen door.

Je wordt rustiger 

Heb je af en toe een stevige work-out nodig om te kalmeren na een stressy dag? Probeer eens een goede vrijpartij. Je gaat het zelfde resultaat bekomen. Je lichaam gaat ook endorfines aanmaken en voor je het weet ben je helemaal zen.

Je krijgt een lichtere menstruatie 

Vrouwen; als dit niet dé reden is om meer tussen de lakens te kruipen is dan weten we het ook niet meer. Tijdens het vrijen trekt de baarmoeder samen en daardoor kan het zijn dat je sneller bloed verliest. Zo kan het zijn dat je menstruatie korter duurt.

Het geeft je zelfvertrouwen een boost 

Wanneer je weet dat iemand jou aantrekkelijk vindt, kan dit je zelfvertrouwen een enorme boost geven, waardoor je jezelf heel speciaal gaat voelen. So bring the sex.

News

meer News