7 coole gadgets geprint met een 3D-printer

door
Hans
Leestijd 1 min.

In Antwerpen is de eerste Belgische 3D-printwinkel geopend. Alles wat je hartje maar wenst, kan uit deze machine komen. Het enige wat je moet doen is veel geduld hebben en er wat euro's voor neertellen.

Er zijn al veel experimenten uitgevoerd op het vlak van 3D-printen die nuttig maar ook verontrustend zijn. Zo zijn er al werkende organen en wapens uit een 3D-printer getoverd. Maar sommigen hebben zich pas echt uitgeleefd met het toestel.

Spectaculaire lamp

Forms In Nature is een project dat lampen creëert gebaseerd op de tekeningen van Darwinist Ernst Haeckel. Door de ingewikkelde structuur krijg je prachtige schaduwen op de muur.

Speakers

Voor minder dan 100 euro kan je met de juiste materialen deze werkende speakers maken die ook nog eens een goede geluidskwaliteit produceren.

De shoe-burger

Ga creatief met je schoenen om en maak er de gekste eetbare versies van. Zo creëerde Tristan Bethe een hamburger in de vorm van haar favoriete sneakers.

Een cameralens

Snel van lens veranderen voor een betere foto? Print er zoveel je wilt zoals ook deze man deed.

Multifunctionele iPhone-hoesjes

Wie zegt dat je iPhone-case enkel moet dienen om je iPhone te beschermen tegen krassen? Je kan er nog zoveel meer mee doen, zoals deze houder die ook nog eens je geld bewaart én een flessenopener is.

Gepersonaliseerd snoepgoed

Als je van snoepjes of chocolade houdt, is een bezoekje aan het FabCafe in Tokyo een dikke aanrader. Daar kan je namelijk je favoriete snoepgoed personaliseren.

Gepersonaliseerde PEZ-houder

Of heb je toch liever iets wat langer houdbaar is? Dan kan je bijvoorbeeld van je hoofd een PEZ-houder maken. Zo zal je medemens elke keer aan je denken als ze een snoepje nemen.

Wat zou jij graag tevoorschijn toveren uit een 3D-printer? Laat het ons weten via Twitter met de hashtag #metrotime.