7 tips om je boeket bloemen langer vers te houden

Bloemen in huis fleuren je interieur én je gemoed op. Om hun aftakeling zolang mogelijk uit te stellen, heeft Lifehacking een aantal tips om ze langer vers te houden. 
door
Ruth
Leestijd 1 min.

1. Haarlak

Spuit een beetje haarlak op de onderkant van de bloemblaadjes. Houd daarbij de bus haarlak zo'n dertig centimeter bij de bloemen vandaan en zorg ervoor dat je niet te veel haarlak gebruikt.

2. Frisdrank

Als je wat frisdrank over hebt, kun je een klein beetje in de vaas van je bloemen gieten. Tip: gebruik voor esthetische redenen liever geen doorzichtige vaas als je een donkere drank zoals cola gebruikt. Zorg er ook voor dat je geen light-variant gebruikt, want het is juist de suiker in de frisdrank die ervoor zorgt dat je bloemen langer vers blijven.

3. Ciderazijn

Voeg twee theelepels ciderazijn en twee theelepels suiker toe aan het water in de vaas. Ververs om de paar dagen het water en voeg dan opnieuw ciderazijn en suiker toe.

4. Koperen munten

Een  koperen muntje in de vaas houdt je bloemen langer vers. Het koper werkt namelijk als zuurteregelaar waardoor er minder bacteriën in het water groeien.

5. Gin of wodka

Je bloemen blijven langer vers als het water in de vaas schoon is en er weinig bacteriën in groeien. Door een scheutje wodka of gin toe te voegen komen er minder bacteriën in het water. Voeg ook een beetje suiker toe als voeding voor de bloemen. Jawel, ook bloemen kunnen een cocktail wel smaken.

6. Aspirine

Een oude truc om snijbloemen vers te houden is een vermalen aspirientje door het water te doen. Het salicylzuur in aspirine gaat de groei van schadelijke bacteriën tegen.

7. Bleekwater

Als je een kwart theelepel bleekwater per liter water in de vaas toevoegt, blijft het water mooi helder omdat het goedje de groei van bacteriën tegengaat. Bovendien blijven je bloemen langer vers.