70-jarige vrouw lijkt wel 40: zo blijft ze fit!

Een moeder van drie kinderen, Carolyn Hartz, is zeventig jaar oud en toch heeft ze nog een lichaam waar tieners jaloers op zijn. Maar er is hoop voor iedereen, want de vrouw geeft al haar schoonheidsgeheimen prijs.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 2 min.

"Veel vrouwen denken dat ze na hun vijftigste hun gewicht toch niet meer op peil kunnen houden", zegt Carolyn aan de Daily Mail. "Zelfs moeders van rond de veertig zeggen dat hun lichaam niet meer kan wedijveren met het slanke lijntje dat ze hadden vóór de bevalling. Oké, het wordt allemaal wat lastiger, maar het is zeker mogelijk als je er wat moeite voor doet."

Volgens de Australische vrouw werkt ons metabolsime trager naargelang we ouder worden. "Dat betekent dat we gezondere keuzes moeten maken en er een beetje harder voor moeten werken. Eten moet je bijvoorbeeld met je verstand doen. Geniet van elke hap, zo gaat het langzamer en zal je minder snel te veel eten."

Verboden

Suiker is voor Carolyn verboden, ze gebruikt xylitol als vervanger. "Mijn lichaam is nu al 28 jaar suikervrij. In het begin was dat heel moeilijk, want ik was er echt aan verslaafd. Die mentaliteitswijziging is volgens mij een van de belangrijkste redenen waarom ik nu nog gezond en fit ben. Ik let er ook op dat ik bij elke maaltijd genoeg proteïnen naar binnen werk. Vooral bij het ontbijt is dat belangrijk, zo stop je het hongergevoel."

De 70-jarige vrouw slaapt gemiddeld acht uur per dag en mediteert dagelijks een halfuur. Ze let niet enkel op haar voeding, maar blijft ook fysiek actief. "Dagelijks laat ik mijn hond een halfuur uit in het park. Daar genieten we allebei bijzonder hard van. Daarnaast probeer ik ook drie keer per week yoga te doen en ben ik recent, na een pauze van 25 jaar, weer beginnen tennissen."

A post shared by SweetLife (@sweetlifeaus) on

News

meer News