84-jarige Brit wordt ASMR-ster dankzij rustgevende stem

De Brit John Butler (84) is plots een heuse ASMR-ster geworden en dat allemaal dankzij zijn rustgevende stem. De man werkte heel zijn leven als boer en was ook veel bezig met meditatie. In 2016 gaf hij een interview over spirituele ontwikkeling en dat is nu een internethit geworden.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

De 84-jarige John Butler uit Groot-Brittanië is plots zeer populair geworden dankzij zijn kalmerende stem. Hij is al zijn hele leven bezig met meditatie en spiritualiteit en gaf daar in 2016 een interview over. Dat gesprek is nu massaal beluisterd door fans van ASMR. Door het grote succes is John nu een eigen YouTube-kanaal begonnen, waar hij video’s plaatst over deze thema’s. Het kanaal heeft momenteel al meer dan 131.000 duizend abonnees. Ondertussen is Butler ook te vinden op Instagram en Spotify. De Brit wil zijn volgers helpen om een band met God te creeëren en volledig in het moment te leven.

Wat is ASMR?

Zegt ASMR je niet meteen iets? Wel, het staat voor ‘autonomous sensory meridian response’, wat wil zeggen dat je bij bepaalde geluiden een fijn gevoel kunt krijgen, bijvoorbeeld bij fluisteren of het tikken van nagels. Daarnaast kijken veel mensen naar ASMR-video’s om makkelijker in te slaap te vallen. Het fenomeen is al een tijdje zeer populair op YouTube en er is dus keuze genoeg als je het zelf eens wil uitproberen.