Aanklachten tegen 'Empire'-acteur Jussie Smollett geseponeerd

Het parket in Chicago heeft de aanklachten tegen acteur Jussie Smollett, die volgens de politie een valse klacht heeft ingediend in verband met een racistische en homofobe aanranding van zijn persoon, geseponeerd. Dit hebben de advocaten van de 36-jarige 'Empire'-ster bekendgemaakt.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 2 min.

Smollett zei in het centrum van Chicago op straat racistisch en homofoob te zijn belaagd. Toen media na wat onderzoek begonnen te speculeren dat de acteur uit de serie 'Empire' het hele verhaal kon hebben verzonnen, begon de politie ook te twijfelen.

Arrestatie

Uiteindelijk liep hij zelf op tegen een aanklacht voor het indienen van een valse klacht, en werd hij gearresteerd. De politie meende dat hij de agressie had verzonnen omdat dit zijn carrière ten goede zou komen.

De zwarte en openlijk homoseksueel Smollett kwam op borg vrij en pleitte twee weken geleden voor een rechtbank in Chicago "onschuldig".

Aanklager gelooft niet in Smolletts onschuld

Dat hij nu vrij komt, betekent niet dat hij ook effectief onschuldig is. Openbaar aanklager Joseph Magats verklaarde in een interview met CBS Chicago dat zijn team hem vrijliet omdat ze voorrang wilden geven aan gewelddadige misdaad en slechts een beperkt mensen kunnen inzetten.

Daarnaast liet hij weten dat het niet om vergoelijking zou gaan, zoals Chicago's burgemeester Rahm Emanuel eerder in een reactie suggereerde. "Het is gewoon niet waar", zei Magats. "Er is niet gebagatelliseerd, hij heeft een taakstraf uitgevoerd, hij heeft zijn borg opgegeven."

Smollett voerde een taakstraf van twee dagen uit en ziet af van de 10.000 dollar (bijna 9.000 euro) die hij eerder betaalde om op borgtocht vrij te komen. Daar staat tegenover dat hij niet meer wordt vervolgd en hij geen strafblad overhoudt aan de zaak.

News

meer News