Academy neemt maatregelen om Oscar-blunders te vermijden

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences neemt extra maatregelen om in de toekomst fiasco's te vermijden. Dat schrijft de voorzitster in een brief.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences zat met de handen in het haar na het debacle van dit jaar. Toen werd de foute winnaar afgeroepen in de categorie beste film.

Academy bant smartphones

Uiteindelijk heeft de Academy beslist om samen te blijven werken met auditkantoor PriceWaterHouseCoopers, maar er wordt een derde boekhouder aangesteld. Daarnaast komen er meer repetities voor de show en smartphones in de coulissen zijn uit den boze.

"Een fout zoals dit jaar is onaanvaardbaar", legt Academy-voorzitster Cheryl Boone Isaacs uit in een brief. "Daarom hebben we enkele protocols op poten gezet voor de avond van de Oscars."

Hoe zat het nu weer?

Op 26 februari kregen presentatoren Warren Beatty en Faye Dunaway de foute envelop voor de uitreiking van de laatste en belangrijkste Oscar, die van de beste film. In de envelop zat een kopie van de kaart van de beste actrice, Emma Stone in "La La Land", en niet die van de beste film ("Moonlight"). De fout werd pas duidelijk toen de producers van "La La Land" al bezig waren met hun speeches.

De fout zou destijds gelegen hebben bij PwC-boekhouder Brian Cullinan, die afgeleid zou zijn geweest en foto's van Emma Stone hebben getweet op het moment dat hij de envelop moest overhandigen. Eerder maakte de Academy bekend dat Cullinan en zijn collega Martha Ruiz nooit meer op de Oscars mogen werken.

News

meer News

Spotlight

CNN noemt Antwerpen een van de beste fietssteden ter wereld

De voordelen van een stad per fiets te verkennen, zijn al sinds jaar en dag bekend. En met het voorjaar in aantocht gaan we weer meer naar buiten. Ga voor een extra ommetje door de buurt of spring op de fiets voor een mooie tocht door de natuur. Nog op zoek naar inspiratie voor een mooie fietsomgeving? CNN publiceerde onlangs een toplijst van de 10 beste steden ter wereld om per fiets te bezichtigen. En ook Antwerpen bemachtigt een plekje in deze lijst!

meer Spotlight