Adele rookte 25 sigaretten per dag

Zeggen dat Adele een klok van een stem heeft, is een open deur intrappen. Maar het had allemaal anders kunnen uitdraaien. Vroeger was de Britse zangeres namelijk een echte kettingroker. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Uiteindelijk is ze gestopt met deze nefaste gewoonte omdat ze vreesde dat ze eraan zou doodgaan. "Als ik door was blijven passen, zou ik hoogstwaarschijnlijk overlijden aan een aan roken gerelateerde ziekte", vertelt Adele aan The Daily Mirror. "Als ik bijvoorbeeld zou overlijden door longkanker, zou ik daar zelf schuldig aan zijn en dat is niets om trots op te zijn."

Keelontsteking

De zangeres rookte 25 sigaretten per dag tot ze in 2011 een keelontsteking kreeg en haar stem kwijtraakte, waardoor ze niet kon optreden. "Ik volg elk advies op dat ik krijg en hou me aan alle voorgeschreven regels, maar het lijkt alsof dat niet genoeg is", schreef de zangeres toen op haar site. "Al eens overwogen te stoppen met roken?", reageerde een van haar fans.

Na een operatie waarschuwden artsen haar dat roken haar carrière in gevaar bracht. Daarop besloot ze definitief te breken met de gewoonte.