Adidas verkoopt yogakledij van oceaanplastic

Adidas heeft sportkledij gemaakt voor yogi's. Opvallend: alle topjes, leggings en andere stuks zijn gemaakt van oceaanplastic. De sportgigant werkte daarvoor samen met Wanderlust, een bende initiatiefnemers die yogafestivals organiseert. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het gaat om een nieuwe lente- en zomercollectie, die vooral bedoeld is voor yogabeoefenaars. De lijn bestaat uit crop tops, bomber jackets, leggings en onesies. Alle kledingstukken zijn gemaakt van materiaal, dat verwerkt is met plastic en ander afval dat uit de oceaan komt.

Foto Adidas

"We beseffen dat steeds meer fans bezorgd zijn om milieuvervuiling", reageert de senior director van de vrouwenlijn bij Adidas, Alison Stewart. "Dankzij deze yogacollectie kunnen ze zelf een verschil maken."

Ook goed om weten is dat je voor de milieuvriendelijke kledingstukken niet al te diep in de buidel moet tasten. De prijzen schommelen tussen 16 euro en 119,95 euro.

Geen primeur

Het is niet de eerste keer dat de sportgigant zich inzet om de vervuiling van de oceanen tegen te gaan. Eerder dit jaar verkocht het merk al 1 miljoen paar van de hippe UltraBoost-schoenen, comfortabele sneakers die gemaakt zijn van plastic flessen uit het ruime sop.

Foto Adidas