Agressieve kalkoenen terroriseren Boston

Een buurt in de Amerikaanse stad Boston kampt met enkele lastige inwoners. Drie kalkoenen hebben al verschillende keren mensen in een hoek gedreven en aangevallen. De situatie is zo erg dat sommige bewoners niet meer buiten durven komen.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Je kan pech hebben met je buren, maar je kan ook pech hebben met de dieren die in je buurt wonen. Dat is het geval voor de inwoners van Jamaica Plains, een buurt in de Amerikaanse stad Boston. Zij hebben te kampen met drie wilde kalkoenen die zich heel agressief opstellen tegenover iedereen die in hun buurt durft te komen. De dieren vormen een cirkel rond de 'indringer' en pikken met hun snavel.

"Ze hadden de postbode in een hoek geduwd"

"Het is heel angstaanjagend", zegt Kathy Milmoe aan CBS Boston. "Mijn man is al vier of vijf keer met zijn borstel naar buiten gelopen om ze van mensen weg te jagen." Ook buurtbewoonster Dorothy Sergi heeft de vogels al in actie gezien. "Ik hoorde heel wat commotie buiten. Ik keek door het raam en zag dat ze de postbode omsingeld hadden en hem aanvielen."

Het is voorlopig wachten op een reactie van de stad Boston. De Boston Animal Control is in principe enkel verantwoordelijk voor huisdieren, maar ze hebben ondertussen van de staat Massachusetts de opdracht gekregen om de drie agresievelingen te vangen. Alleen zijn ze daar tot nu toe niet in geslaagd. "De situatie is zo erg geworden dat ik niet meer met mijn kleinkind in de buggy naar buiten durf gaan", aldus Kathy.