AHA. San Francisco schrapt belasting op cannabis, en dit is waarom

In San Francisco is de Cannabis Business Tax tijdelijk geschrapt. De maatregel moet de legale cannabisverkopers helpen in de concurrentiestrijd met de illegale cannabishandel.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

De cannabisbusiness schept veel werkgelegenheid voor de inwoners van San Francisco en zorgt er bovendien voor dat de vele gebruikers van de softdrug voorzien worden van veilige, gereguleerde producten.

Maar de markt van de legale cannabis wordt ondermijnd door de illegale handel, die zijn cannabis steevast aan lagere prijzen verkoopt. Dat is niet alleen slecht voor de economie – vermits er geen belasting betaald wordt op illegale producten, de mensen die ingezet worden op de illegale markt werken ook nog eens in gevaarlijke omstandigheden én gebruikers riskeren (gevaarlijke) producten van minderwaardige kwaliteit te consumeren.

Geschorst tot 31 december 2022

Om de legale markt een duwtje in de rug te geven in die concurrentiestrijd wordt de belasting op legale cannabisproducten nu geschrapt, waardoor de aanbieders hun producten aan een lagere prijs kunnen verkopen. Dat moet de gebruiker verleiden om zijn product bij een legale aanbieder aan te schaffen. De belasting van één tot vijf procent op cannabisverkoop werd ingevoerd in 2018. Het nieuwe besluit schorst die bedrijfsbelasting nu tot 31 december 2022.