AHA! Zo bewaar je Polaroid-foto’s op je telefoon

Hoewel onze smartphones tegenwoordig prachtige foto's kunnen maken, gaat er toch niets boven een stukje analoge fotografie. Het feit dat je slechts één kans hebt om een mooi kiekje te schieten, geeft extra charme aan het moment. En in tegenstelling tot een filmrolletje zie je bij een Polaroid-camera haast meteen resultaat; ideaal als souvenir.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

Het enige nadeel is dat je slechts één exemplaar van een foto hebt. Maak je dus een groepsfoto met je vrienden of met je zus, dan zit je met een probleem. Wie krijgt de foto? En hoe zorg je ervoor dat de rest toch nog een back-up heeft?

Scannen maar

Wel, zoals zo vaak brengt TikTok raad. Er doet dezer dagen een lifehack de ronde die wel erg handig is als je je Polaroid-foto ook op je smartphone wil bewaren om te kunnen delen met anderen. Het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn een Polaroid-foto (spreekt voor zich) en een iPhone. Vervolgens ga je naar de Notities-app. Houd je het icoontje lang genoeg vast, dan verschijnt er de optie om een document te scannen. Scan vervolgens je Polroid-foto en hop, je bent klaar om hem te delen op sociale media.v