Albert II staat DNA af in zaak-Delphine Boël

Koning Albert II heeft een DNA-test afgelegd, die moet duidelijk maken of hij de vader is van Delphine Boël. Dat heeft zijn advocaat Alain Berenboom bevestigd. Bij een weigering dreigde Albert II een dwangsom van 5.000 euro per dag te moeten betalen.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

«Na kennis genomen te hebben van het arrest van het hof van beroep van Brussel van 16 mei, en met het respect dat hij heeft voor justitie, heeft koning Albert (foto) beslist de expertise te ondergaan die is bevolen door het hof van beroep», luidt het in een mededeling van de advocaat van Albert II.

Tegelijk wijst de advocaat erop dat de conclusie van de test strikt vertrouwelijk moet blijven, zelfs voor de koning, in afwachting van een nieuwe beslissing van het gerecht. Albert II is immers naar Cassatie getrokken.

«KONING LIJDT ENORM»

Boël reageerde vorige week nog bij monde van haar advocaat Marc Uyttendaele op de uitspraak van een van de advocaten van koning Albert II. Die zei dat de voormalige vorst «enorm lijdt» onder de zaak.

«Mijn cliënt heeft kennis genomen over het lijden van Albert II als gevolg van de juridische procedure waarin ze tegenover elkaar staan. Het was uiteraard nooit haar wens om diegene kwaad te doen die ze als haar vader beschouwt», zei Uyttendaele.