"Alle onderzoekspistes naar Jürgen Conings nog open en alle pistes worden onderzocht"

In het onderzoek en de zoekactie naar de gewapende voortvluchtige militair Jürgen Conings liggen alle pistes nog open. "Alle mogelijke pistes worden onderzocht. Het onderzoek is momenteel in volle gang", zegt Wenke Roggen, woordvoerster van het federaal parket, maandag.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

Intussen blijven bij de politie dagelijks tientallen tips binnenkomen, die ernstig genomen worden en onderzocht worden. Na de nooit eerder vertoonde oproep van het federaal parket zondagavond, waarin aan Conings gevraagd werd contact op te nemen met iemand die hij vertrouwt, kwam er nog geen reactie.

Voor de meldingen van tips aan de politie bedankt het federaal parket de bevolking.

Echte wapens

Roggen wilden maandag ook nog eens benadrukken dat er vorige dinsdag in het voertuig van Conings wel degelijk echte LAW’s (Licht AntitankWapen) zijn aangetroffen. "Op bepaalde sociale media circuleren immers berichten dat het ’fake’ wapens zouden zijn geweest, maar die berichten kloppen niet", zegt Roggen. "Het waren wel degelijk echte LAW’s. En ik herhaal dat er in België niet zoiets bestaat als een ’license to kill’." Indien nodig zal de politie gepast optreden en mogelijk kan er sprake zijn van eventueel wettige zelfverdediging.