Allereerste obesitaskliniek voor dieren geopend in België

Uit onderzoek blijkt dat slechts 50 procent van de huisdieren een ideaal gewicht heeft. Daar besloot de Healthy Weight Clinic van de UGent iets aan te doen. Ze opende namelijk de eerste obesitaskliniek voor honden en katten in België. De kliniek wil zwaarlijvige dieren helpen naar een gezond gewicht.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Te zware honden en katten, het blijkt uit onderzoek een groot probleem te zijn. Slechts 50 procent van alle honden en katten in België heeft een goed gewicht. Dat besefte de Healthy Weight Clinic van de Ugent ook en daarom opende ze de eerste obesitaskliniek in ons land. Ze begeleiden te dikke dieren naar een gezond gewicht - er wordt onder meer een speciaal voedingschema opgesteld.

Negatieve gevolgen

Als je hond of kat te dik is, kan dat leiden tot negatieve gevolgen op mentaal en fysiek vlak. Zo kan je huisdier last krijgen van de huid, het skelet, de maag en darmen en ze kunnen ook suikerziekte oplopen. Honden met overgewicht riskeren 2,5 jaar vroeger te sterven. Katten met een te zwaar gewicht kunnen dan weer bijna 2 jaar eerder doodgaan.

Online platform

Op lange termijn wil de Healthy Weight Clinic ook een online platform uit bouwen. Daarop kunnen baasjes ervaringen dan uitwisselen met elkaar over het gewicht van hun huisdieren.