Alligators op de dool in overstroomd Houston

Als het water nog dertig centimeter stijgt, dreigen 350 alligators in de omgeving van Houston te ontsnappen. Elders werden al exemplaren gespot rondzwemmend in een tuin.
door
Jelle
Leestijd 2 min.

De 350 dieren in de opvang Gator Country in Beaumont zitten achter een hoog hek. Momenteel is het water echter al gestegen tot op 30 centimeter van het hoogste punt van het hekwerk. De dieren kunnen er bijna over zwemmen.

Eerder waarschuwde de Texas Gator Squad al dat zo'n 500.000 in het wild levende alligators kunnen opduiken in tuinen en op straat. Ze worden onrustig door de overstromingen en gaan op zoek naar stilstaand water.

Intussen zijn de eerste beelden van ronddolende alligators opgedoken. De Amerikaanse Arlene Kelsch plaatste een filmpje op Facebook waarop te zien is hoe meerdere reptielen rondzwemmen in haar tuin. Zelf is ze niet al te bang. "Zolang ik de deur niet opendoe, is er geen probleem", klinkt het.

Vuurmieren

Een andere diersoort die probeert te ontsnappen aan het natuurgeweld zijn vuurmieren. De beestjes, die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komen en een verschrikkelijk pijnlijke beet hebben, vormen met hun eigen lichamen een gigantisch drijvend vlot door met hun pootjes in elkaar te haken. Zo kunnen ze dagen of zelfs weken blijven ronddrijven.

Een dier waar de inwoners van Houston niet bang voor moeten zijn, is de grote witte haai. Op internet circuleert een foto van het roofdier in de straten van de Amerikaanse stad, maar die foto is fake. Meer nog, de haai, die oorspronkelijk gefotografeerd werd voor de kust van Zuid-Afrika, verschijnt al jarenlang in gephotoshopte beelden tijdens overstromingen overal ter wereld.