Amazon wil pakjes onder water opslaan

Amazon heeft in de Verenigde Staten een opmerkelijk patent ingediend. De internetwinkel wil onderwatermagazijnen bouwen, waar pakjes opgeslagen kunnen worden tot ze besteld worden. Dat schrijft de designsite Dezeen.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

De pakjes zouden op de bodem van een meer of in een speciaal gebouwd waterreservoir geplaatst worden. Ze zitten uiteraard in een waterdichte verpakking. Wanneer ze geleverd moeten worden, klinkt onder water een geluid. Door dat geluid blaast het pakje waarnaar vraag is, een ballon op, waardoor het opstijgt. Boven wacht dan een pakjesbezorger of een drone om het af te gaan leveren.

 

Op die manier wordt het gemakkelijker om pakjes op te halen uit het magazijn zonder dat arbeiders of robots zich honderden meters moeten verplaatsen. Bovendien wordt er efficiënter gebruikgemaakt van de ruimte. Aangezien webwinkels in de toekomst nog zullen groeien, verwacht Amazon dat er een tekort zal zijn aan ruimte voor opslag.

Het bedrijf dient wel vaker futuristische patenten in. Zo heeft het ook al een patent ingediend voor een vliegend magazijn, een opslagplaats die onder een grote luchtballon hangt en van waaruit drones pakjes leveren. Een ander patent ontvouwt een plan voor ondergrondse magazijnen. Nog een ander patent toont verschillende ontwerpen voor vertrekplatforms voor de drones waarmee men pakjes wil leveren.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight