Amerikaan noemt natuurrampen "Gods straf", maar wordt zelf getroffen bij overstromingen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaan Tony Perkins, een conservatieve katholieke lobbyist die vindt dat natuurrampen Gods manier zijn om homo's te straffen, is deze week zelf zwaar getroffen door een natuurramp. Zijn huis is onder water gelopen bij de overstromingen in Louisiana, zo melden Amerikaanse media donderdag. De voorzitter van de katholieke organisatie Family Research Council beschrijft op zijn eigen radiozender dat zijn woning getroffen werd door een zondvloed "van bijna Bijbelse proporties". Hij is samen met zijn gezinsleden moeten vluchten in een kano en woont nu noodgedwongen in een mobilhome. Perkins heeft op Facebook ook foto's geplaatst waarop te zien is hoe zijn huis omringd wordt door het water.

Hoewel het op zich om een dramatische gebeurtenis gaat, zijn er op sociaalnetwerksites heel wat mensen die de ironie ervan benadrukken. Vorig jaar had Perkins in zijn radioshow immers nog de conservatieve joodse geestelijke Jonathan Cahn te gast. Die vertelde toen dat de orkaan Joaquin Washington DC zou treffen wegens het opwekken van "Gods toorn". Daarbij werden de legalisering van het homohuwelijk en van abortus en de relatie tussen de Verenigde Naties en Israël als voornaamste oorzaken voor natuurrampen aangewezen.

Perkins bleek het toen helemaal eens te zijn met zijn gast: "God wil ons een boodschap zenden" met deze natuurrampen, zo klonk het.

bron: Belga