Amerikaanse celebs met een politiek geweten

In de race naar het Witte Huis proberen Hillary Clinton en Donald zoveel mogelijk zieltjes aan hun kant te krijgen. Gelukkig krijgen ze daarvoor assistentie van de halfgoden van onze tijd, de celebrities.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Hillary Clinton

Katy Perry

Katy Perry is één van de meest fervente aanhangers van Hillary. De zangeres was een van de sprekers op de Nationale Democratische Conventie, waar Clinton officieel verkozen werd tot presidentskandidaat. Dat Perry's enthousiasme voor ‘Hilldog' ver reikt, blijkt het filmpje waarin ze ‘naakt' ging stemmen, om zo meer jongeren naar de stembus te lokken.

George en Amal Clooney

Mr. Espresso en de mensenrechtenadvocate zijn al jaren dikke maatjes met de familie Clinton. Het invloedrijke koppel organiseerde al meermaals immense diners om geld op te halen voor de senator.

Beyonce

Het is geen geheim dat de rechten van de vrouw Queen B nauw aan het hart liggen. De zangeres liet haar steun voor Hillary dan ook al verschillende keren blijken. Zo tweette ze vorig jaar "Say you'll Bey on Team #Hillary2016 too".

Robert De Niro

Een tip: zorg ervoor dat Robert De Niro niet kwaad op je wordt. Die hoofdzonde beging Donald Trump en hij heeft ervoor moeten boeten. De acteur van ‘Taxi Driver' moest voor een filmpje vertellen waarom mensen zeker moeten gaan stemmen en zijn bijdrage ontaardde in een scheldtirade aan het adres van de vastgoedmagnaat. Het is dus niet moeilijk te ontcijferen naar wie zijn stem zal gaan.

Donald Trump

Clint Eastwood

Een opvallende gast op de Republikeinse Conventie was Clint Eastwood. Niet de aanwezigheid van de gevierde acteur en regisseur was een verrassing, ‘Dirty Harry' is al langer een devote Republikein, maar het was zijn toespraak die heel wat mensen bedenkelijk deed kijken. Eastwood improviseerde een groot deel van zijn speech, maar tussen zijn gemompel was de lofzang van Donald Trump te horen.

Tila Tequila

Tila Tequila zou je niet direct bestempelen als een politiek zwaargewicht. De kleine Thaïse blonk tot nu toe vooral uit in reality shows en (porno-)films, maar dat weerhoudt haar er niet van een geëngageerde blog bij te houden. Tequila sprak al in oktober van vorig jaar haar steun uit voor Trump, die haar vooral wist te overtuigen met zijn standpunt over de vaccinatieprogramma's in de VS.

Dennis Rodman

Donald Trump is op zijn zachts gezegd een sterke man met een bedenkelijke reputatie en dat werkt als een magneet op sommige mensen. Een van hen is Dennis Rodman, ex-basketbalster van de Chicago Bulls en sinds zijn pensioen vaste klant in de roddelblaadjes. De excentrieke ex-vriend van Madonna reisde ook al af naar Noord-Korea voor een gezellige babbel met dictator Kim Jong-un.

Stephen Baldwin

Het beloven entertainende familiefeesten te worden ten huize de Baldwins. Stephen Baldwin, bekend van zijn rollen in ‘The Usual Suspect' en ‘Biodome', bewierookte vorig jaar op CNN de rechttoe rechtaan-mentaliteit van Trump, maar daar zal zijn oudere broer Alec niet mee akkoord gaan. De hoofdrolspeler uit ‘30 Rock' maakt momenteel indruk met zijn imitatie van de presidentskandidaat in ‘Saturday Night Live'.