Amerikanen geven maandelijks 900.000 dollar uit aan avocadotoast

De Amerikanen spenderen allemaal samen maandelijks 900.000 dollar (780.000 euro) aan toast met avocado. Dat blijkt uit cijfers van Square en staat te lezen in Time Magazine.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Avocadotoast werd recent nog gebruikt door de Australische miljonair Tim Gurner om aan te tonen dat millennials hun prioriteiten niet op orde hebben. Hij klaagde aan dat jongeren tegenwoordig 19 Australische dollar (13 euro) betalen voor een toastje met avocado, maar dat ze wel de huur niet kunnen betalen.

Of je de huur wel zal kunnen betalen als je geen avocadotoast meer eet, weten we niet, maar nu blijkt dus wel degelijk dat het goedje veel over de toonbanken gaat. In 2014 was het totaalbedrag per maand nog maar 17.000 dollar (14.700 euro). Dat becijferde Square, een bedrijf dat andere bedrijven helpt met de verwerking van hun betalingen via kredietkaart.

Aangezien veel bedrijven geen beroep doen op Square, ligt het werkelijke aantal waarschijnlijk nog een pak hoger. Om alles even in perspectief te plaatsen: de Amerikanen geven maandelijks 3 miljard dollar (2,6 miljard euro) uit aan koffie.