Amnesty International lanceert kledingcollectie tegen seksueel geweld

Amnesty International brengt genderneutrale T-shirts uit tegen seksueel geweld. Dat doen ze in samenwerking met de Belgische ontwerpster en sociaal activiste Alice van Innis. Met de collectie wil de organisatie een sensibiliseringscampagne starten tegen ‘victim blaming’.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Slachtoffers van seksueel geweld worden vaak als de schuldige aangewezen, in plaats van de dader. Welke kleding het slachtoffer op het moment van de feiten droeg, wordt bijvoorbeeld vaak opgeworpen als argument om seksueel geweld te minimaliseren. Amnesty International wil dit soort ‘victim blaming’ de wereld uithelpen en heeft daarom in samenwerking met ontwerpster Alice van Innis een kledinglijn gelanceerd. Met de T-shirts wil de mensenrechtenorganisatie de leuze ‘The way we dress does not mean yes’ onder de aandacht brengen.

Genderneutraal

De T-shirts zijn geel met blauw en roze details, die verwijzen naar het logo en de campagnebeelden van Amnesty International. Het model is een genderneutrale tanktop en dus geschikt voor iedereen. Dankzij een aanpasbaar riempje kan je de T-shirts bovendien op verschillende manieren dragen.

Wil je graag een exemplaar? Je kan er eentje kopen voor 49 euro op de website van ALICE van Innis. De ontwerpster schenkt voor elk verkocht shirt 10 euro aan Amnesty. Er zijn wel maar 200 stuks beschikbaar, snel zijn is dus de boodschap.