Amsterdam is de ideale stad voor Millennials

Van alle steden ter wereld heeft er geen enkele zoveel te bieden voor Millennials als Amsterdam. Op de jaarlijkse ranglijst van Nestpick prijkt Antwerpen op de vijfde plaats.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Het Duitse onderzoeksbureau probeert elk jaar een antwoord te vinden op de vraag in welke stad de generatie die tussen 1980 en 2000 geboren is het best kan wonen. Het houdt daarbij rekening met de meest uiteenlopende behoeften van twintigers en dertigers.

Zo worden naast ‘serieuze' criteria als werkgelegenheid, huisvesting en gendergelijkheid ook ‘lichtere' aspecten in rekening genomen. Denk dan bijvoorbeeld aan de kwaliteit van het nachtleven, de aanwezige festivals of de gemiddelde snelheid van de internetverbindingen.

Al die criteria in acht genomen, ben je als Millennial nergens beter af dan in Amsterdam, zo is de conclusie. De Nederlandse hoofdstad staat met een ruime voorsprong op 1 op de ranglijst.

De Duitse steden Berlijn en München halen het podium, terwijl ook Antwerpen goed scoort. Als eerste Belgische vertegenwoordiger staat de Scheldestad vijfde. Ook Brussel (39ste) en Brugge (56ste) halen de top honderd.

Volgens Ömer Kücükdere, de ceo van Nestpick, zullen steden in de toekomst steeds meer gedwongen worden om tegemoet te komen aan de noden van Millennials. «Door de verouderende bevolking moeten ze rekening met hen houden om een bloeiende economie te behouden», klinkt het.

«Millenials hebben bovendien meer gereisd dan de voorgaande generaties. Dat geeft ze de mogelijkheid om de perfecte stad te vinden die aansluit bij hun persoonlijke behoeftes.»

News

meer News