Ananas wordt aanzien als kunst

Een student uit het Schotse Aberdeen heeft als grap een ananas achtergelaten op een kunsttentoonstelling. Maar het stuk fruit werd aanzien als kunst, tot verbazing van de grappenmaker.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

Ruairi Gray is de man achter het mopje. Hij liet de ananas achter op een lege toonbank en ontdekte later dat die op een tentoonstelling aan de Robert Gordon University in een glazen vitrine was gezet. De grap was zo goed dat het stuk fruit zelfs voor zes dagen te zien was op de expositie.

 

“We zaten opgescheept met de ananas en wisten niet wat we ermee moesten doen, tot we de lege toonbank zagen. Ons doel was om te zien hoe lang hij zou blijven liggen”, zei hij.

Gevoel van ongeloof

Nadat Ruairi de ananas op de lege toonbank had geplaatst, kwam hij vier dagen later terug naar de expositie en vond het stuk fruit in een glazen doos. "We waren geschokt en vol ongeloof. We konden niet stoppen met lachen voor ongeveer 10 minuten", vervolgde hij.

De tentoonstelling, genaamd 'Look Again', daagde de bezoekers uit om een frisse blik te werpen op de plaatsen en ruimtes rondom ons.

Facebook / Ruairi Gray

News

meer News