Anderlecht staat voor mission impossible

Op de vierde speeldag van de Champions League staat Anderlecht morgenavond voor een loodzware opdracht. De landskampioen is te gast in het Prinsenpark, waar de sterren van Paris Saint-Germain wachten.
door
Belga
Leestijd 2 min.

Trainer Hein Vanhaezebrouck liet na de competitiewedstrijd in Eupen al weten dat hij zich weinig illusies maakt over het resultaat. De uitmatch in Parijs is de moeilijkste opdracht van deze campagne voor de Brusselaars, die na drie wedstrijden nog altijd puntenloos zijn.

Anderlecht kan zich wel optrekken aan de eerste helft uit de heenmatch, toen het met een flinke portie enthousiasme bij momenten zowaar de bovenhand nam. Maar zelfs toen gaf het scorebord bij de rust 0-2 aan, 45 minuten later was dat 0-4.

Paars-wit lijkt dus bij voorbaat kansloos, al ziet PSG-trainer Unai Emery dat anders. De Spanjaard verwijst naar vier jaar geleden, toen Anderlecht in een gelijkaardige situatie een punt wegkaapte in de Franse hoofdstad.

«Anderlecht is een vaste speler op het Europese toneel en heeft al mooie resultaten laten optekenen», klinkt het respectvol. «Het verloor nooit in het Parc des Princes. Ook in 1992 speelde het al eens gelijk in Parijs. Ons doel is om deze keer de perfecte match te spelen. We gaan onze opties nog bestuderen.»

Mbappé krijgt rust

Wie waarschijnlijk niet aan de aftrap komt, is Kylian Mbappé. Het Franse wonderkind opende twee weken geleden nog de score in het Astridpark, maar kan volgens zijn trainer wel wat rust gebruiken.

«Hij heeft al veel matchen op het hoogste niveau gespeeld en zit nog in een leerfase», vindt Emery. Ook Thiago Motta komt niet actie, hij is out met een blessure. Of Rode Duivel Thomas Meunier voor het eerst dit seizoen in actie komt in de Champions League, is afwachten.

Emery verwacht in ieder geval niet dat Anderlecht al met de gedachten bij zondag zit, wanneer de competitietopper tegen Club Brugge gespeeld wordt. «Dit is de Champions League, de belangrijkste clubcompetitie ter wereld. Ik ben er zeker van dat Anderlecht zich 90 minuten voluit zal focussen op deze partij.»